Křemenáč osikový - Kozák 25 g Zpět na přehled produktů

Křemenáč osikový - Kozák 25 g

Křemenáč osikový je na slovensku nebo na moravě nazývan také jako Kozák. Mezi další lidové názvy patří třeba: janek, červen?č, osik?ř, vosičník nebo křemenice.

Sušené plátky těchto hřibů se používají hlavně do polévek, omáček, gulášů, do minutkové kuchyně, pod dušené maso a zeleninu, do rizot aj.

Před použitím se doporučuje nejdříve houby namočit na 2 hodiny do vody nebo mléka ( na 10 g sušených hub asi 100 ml tekutiny).
Nabobtnané houby necháme okapat a dále upravujeme jako čerstvé.

Suš. houby by měly vždy projít varem.

10 g suš.hub vydá asi za 100-140 g čerstvých.

Velkou výhodou oproti např. čerstvým nebo sterilovaným houbám je, že jsou stále po ruce, nezabírají místo, neplatíte zbytečné nálevy, konzervy a přepravní sklo.

Kód: 421639
Cena bez DPH: 49,11 Kč
Cena včetně DPH: 55,00 Kč
Dostupné množství:   Skladem

Počet:

ks